Cursus Tarot en Meditatie

In deze cursus doen we groeps-meditaties met de Tarotkaarten en intoneren we Hebreeuwse letters en Namen. We werken met het boek Kabbalah en Tarot en de cassette Tarot voor Meditatie. In totaal zijn het 13 avonden en er is ruimte voor 15 deelnemers. We starten met de eerste 8 Tarotkaarten. Daarmee activeren we de basis-uitrusting van ons bewustzijn. Kaart 0 - de letter Aleph - staat eigenlijk op zichzelf, omdat deze de Goddelijke Adem of levens-energie vertegenwoordigt, waarmee alle andere kaarten kunnen ervaren. De kaarten 1 t/m 7 verbeelden de basis mannelijke en vrouwelijke archetypes en drie stadia van samenwerking tussen ons zelf- en onderbewustzijn. Zij vormen één geheel.

Daarna kijken we welke kaarten nog gedaan kunnen worden in de weken die nog over zijn. Op elke cursus-avond is er uitleg over een Tarotkaart en dan doen we de visualisatie van de kaart. De kaarten worden heel groot op de muur geprojecteerd en dat heeft een sterk effect (het licht komt uit de kaarten). Dan werken we met een Hebreeuwse letter of een Goddelijke Naam die bij de kaart hoort en we eindigen met het zingen van Hebreeuwse Mantra’s. Het zingen van Hebreeuwse Mantra’s is een gebeurtenis op zich en heeft een sterk transformerend effect op je astraal en mentaal lichaam. Daarna is het veel makkelijker om in meditatie te komen. Het samen verbinden in de spirituele zoektocht is heel functioneel en mooi. We kunnen ons ook verbinden in deze innerlijke verkenning, omdat we ons richten op de universele vormen van balans en doorstroming.

Een onderdeel van de cursus is dat je zelf een aantal Tarotkaarten gaat inkleuren. Dit is een actieve meditatie waarmee je onderbewustzijn het archetype nog beter kan opnemen. Het kleuren doe je thuis, dat is het huiswerk van de cursus.

De cursus wordt gegeven door Herman van Tuijl. Hij heeft 35 jaar ervaring in het begeleiden van groepen naar bewustwording en meditatie (zie de schrijver).
De cursus is op 13 vrijdagavonden van 20.00 tot ± 22.00 uur in:
FLOW PLAZA   Zaanenstraat 18  2022CP Haarlem  
De data zijn: 
6, 20 en 27 januari - 3 en 24 februari - 17 en 31 maart - 14 en 28 april - 19 mei - 2 en 23 juni - 7 juli 2023
Als je wil deelnemen, mail je naar:  info@abpcs.nl
• Bijdrage in de kosten zijn: €315,-   Als je het boek en de cassette al hebt, is de bijdrage: €245,-
Gespreide betaling is mogelijk
Meer info: 06 4226 3838