Het Boek Kabbalah en Tarot

In november 2022 verschijnt het boek Kabbalah en Tarot. Dit boek slaat een brug tussen de mystieke waarde van de Kabbalah en ons eigen leven met zijn zorgen en zijn keuzes. Via de Tarot kunnen we ons afstemmen op ons hart en onze intuïtie. Vanuit daar opent zich de weg naar het grote systeem van de Kabbalah.

De Kabbalah is de Joodse Spirituele traditie en die is al 3500 jaar oud. De Tarot is een recente westerse toevoeging aan dit grote kennisveld. De Kabbalah (en het Hebreeuws) ontstaan in het Midden-Oosten en veel van de Kabbalistische boeken (Sepharim) moeten we ook in die context lezen. De beeltenissen van de Tarot zijn ontworpen voor de westerse mens, die zich kan verplaatsen in archetypes als een Keizer, een Priester of een kluizenaar. Daarmee ligt de Tarot dichterbij ons dan de meeste symboliek van de Kabbalah. In essentie komen de Kabbalah en de Tarot samen in één gemeenschappelijk doel: dat het volledige Goddelijke potentieel van de mens tot ontwikkeling kan komen. Met andere woorden: dat de val uit het Paradijs weer hersteld kan worden (zie hoofdstuk 2, de Zondeval). 

Het werken met de Kabbalah en de Tarot verloopt via 2 wegen. De mannelijke mind (ons zelfbewustzijn) kan via de kennis van de Kabbalah de structuren en de wetmatigheden van de schepping gaan zien en snappen. De vrouwelijke mind (ons onderbewustzijn) kan via de Tarotkaarten tot ervaringen komen van die structuren en die wetmatigheden. Ons zelf- en onderbewustzijn stemmen zich beide af op de harmonie en de ritmes die aan de basis van de schepping liggen. Dat is het alchemistische huwelijk dat mogelijk is in onszelf. Dan werkt onze intuïtie optimaal en leren we te vertrouwen op de keuzes van ons hart. Het lijkt een groot verhaal, maar in meerdere hoofdstukken wordt deze innerlijke verkenningstocht heel dichtbij het dagelijkse leven gebracht.

Het boek kan verdeeld worden in 3 delen.

Het 1e deel behandelt de esoterische basiskennis voor een mens die zich spiritueel wil ontwikkelen. Alle culturen die aan de basis liggen van de Kabbalah en de Tarot worden behandeld. We gaan in vogelvlucht langs 4000 jaar spirituele geschiedenis.

Het 2e deel gaat over de symboliek van de 22 Tarotkaarten. Elke Tarotkaart verbeeldt een deel van het Goddelijk scheppen en dat wordt binnen menselijke termen beschreven. Dan wordt er gekeken naar hoe wij het archetype van de kaart in ons leven kunnen integreren.

In het 3e deel worden de inzichten van de Tarot weer teruggebracht in het kennisveld van de Kabbalah. Dit levert wonderlijke en leerzame inzichten op.

Bij het boek hoort een cassette met 22 losse Tarotkaarten. Deze gebruik je bij de meditaties op de kaarten. De 22 Tarotkaarten zijn voor deze uitgave opnieuw vormgegeven op groot formaat (A4).

Preview

• Het boek Kabbalah en Tarot telt 352 bladzijden, heeft een harde kaft en is 21 cm bij 28 cm groot. Het is rijk geïllustreerd met 375 kleurenafbeeldingen.

• ISBN 978-90-817539-4-4

Het boek kost € 55,-

• De Cassette Tarot voor Meditatie bevat 22 losse Tarotkaarten op zwaar papier en 3 Roadmaps. Op de achterzijde van elke kaart staat een dashboard met alle connecties van de kaart. De Roadmaps komen van pas bij de Gematria (de numerologie van de Kabbalah), de intonaties op muziek en de studie van de Hebreeuwse letters. De cassette is 23 bij 30,5 cm en werkt met een magneetsluiting.

•  ISBN 978-90-817539-3-7

De Cassette kost € 35,-

Boek en Cassette samen kosten € 75,-

• Bij elke bestelling wordt €4,50 verzendkosten berekend (onafhankelijk het aantal).

Bestellen verloopt via AB Publicaties